Cara nganalisa Performance SEO Sampeyan Kanthi Semalt


Isi Isi

Saben dina akeh pamilik situs web, webmaster, analis, lan agensi pemasaran digital kanggo nambah peringkat situs web utawa situs web dhewe ing asil telusuran Google.

Kabeh usahane dadi kabeh, SEO . Ngenali lan ngetrapake kabutuhan SEO mbantu dheweke nambah posisi situs web ing SERPs (Search Engine Result Pages).

Ana alat sing kasedhiya kanggo nganalisa kinerja SEO situs web, nanging nemokake sing bener ora liya saka menang setengah saka perang peringkat.

Artikel iki nyedhiyakake pemahaman babagan analisis kinerja SEO lan kepiye sumber sing dipercaya, Semalt, bisa mbantu entuk target SEO sampeyan.

Yen sampeyan ora sabar ngenteni keuntungan saka alat analytics situs web Semalt, klik ing kene lan seneng. Sampeyan uga bisa terus maca artikel kasebut lan sinau babagan cara nganalisa kinerja SEO karo Semalt.

Apa Analisis Kinerja SEO?

Analisis kinerja SEO yaiku pemeriksaan kanthi ati-ati situs ing macem-macem parameter sing gegandhengan karo SEO. Iku kalebu audisi situs web lan ngenali kabutuhan optimalisasi kanggo peringkat sing luwih dhuwur ing SERP.

Analisis kinerja SEO mbantu sampeyan nemokake apa strategi SEO ing trek lan apa masalah, sing mengaruhi peringkat situs sampeyan, sampeyan kudu ditangani.

Pentinge Analisis Kinerja SEO

Wawasan sing diwenehake dening analisis kinerja SEO pungkasane mbantu sampeyan ing ngisor iki:
Kanthi analisis iki, sampeyan bisa nggawe keputusan sing apik lan strategis. Wektu lan dhuwit sing dibutuhake kanggo ningkatake rangking situs sampeyan uga suda kanthi signifikan.

Yen ora nganakake analisis prestasi SEO sing lengkap, nggawe keputusan sing diwartakake kanggo ningkatake rangking situs ing asil telusuran Google meh ora mungkin.

Pentinge kanggo Kinerja SEO

Perkembangan paling anyar ing algoritma Google fokus ing situs sing menehi pitunjuk sing relevan liwat konten, lan ora mung nggunakake trik teknis supaya bisa luwih dhuwur.

Ana akeh dhasar SEO sing mbiyantu nganalisa lan ngoptimalake situs web. Sawetara penting yaiku:
Ayo ngerti saben wong:

  • Cekak Teknis

Saben situs web kudu nyedhiyakake informasi teknis kanggo para panelusur web supaya bisa ngerti, ndeteksi, lan dhaptar ing asil telusuran. Teknologis kasebut minangka aktif utawa pasif, gumantung marang tumindak pemilik situs web.

Teknikal aktif kalebu inisiatif sing ditindakake kanggo ngandhani mesin telusuran babagan owah-owahan situs. Conto babagan pendekatan iki yaiku nyambungake situs web menyang alat webmaster mesin telusuran kanggo ngawasi kinerja SEO.

Teknik pasif kalebu inisiatif sing dijupuk kanggo menehi mesin telusuran informasi sing dibutuhake kanggo indeksasi situs. Conto pendekatan pasif yaiku nyedhiyakake file XML menyang mesin telusuran supaya luwih ngerti konten sing kudu diindeks.

Yen situs web sampeyan ora kekurangan SEO, kabeh upaya sing digawe kanggo nggawe lan ngasilake konten sing nyenengake minangka sampah amarga mesin telusuran gagal ngindeks situs sampeyan.

  • Relevansi tembung kunci

Kata kunci minangka tembung utawa tembung sing digunakake kanggo nggoleki produk, layanan, utawa informasi liwat mesin telusuran. Publikasi konten lan pamilik situs web ngidentifikasi tembung kunci sing paling digunakake kanggo nggoleki produk utawa layanan, lan banjur nggawe konten sing relevan.

Yen sampeyan nemokake tembung kunci sing paling relevan karo penawaran sampeyan, mula gampang nggawe konten nggunakake. Akibaté, situs web sampeyan bakal narik lalu lintas luwih akeh.

Elinga yen sampeyan ora kudu nggunakake luwih akeh, nyalahi panggunaan, utawa nyalahake tembung kunci amarga nalika iki kedadeyan, mesin telusuran ora mbuwang akeh wektu kanggo ngukum situs web.

  • Coding Konten

Situs web komunikasi liwat kaca web, lan kaca web kasebut kudu fokus ing coding konten (tindakake sawetara pedoman lan aturan khusus babagan konten) kanggo nggayuh rangking lan mesin telusuran situs web.

Coding konten kalebu struktur kaca web sing tepat. Iki kudu nerangake tatanan konten ing kaca web menyang mesin telusuran. Priksa judhul kaca web, judhul lan subheadings (H1, H2, H3, H4), kutipan kasebut, lan liya-liyane liyane bisa dikandhani supaya gampang dingerteni dening mesin telusuran.

Sampeyan uga kudu nggunakake tembung kunci sing cocog lan njaga karat ing kaca web sampeyan. Ngurus pedoman kepadatan tembung kunci kanggo video lan gambar uga.
Saiki, backlink penting amarga pengaruhe peringkat situs web ing mesin telusuran. Backlink mung situs web sing nyambung menyang kaca web.

Ngerti game backlink cukup angel. Ana rong prekara sing kudu dingerteni:
  1. Kabeh situs sing diindeks ing Google diwenehi PageRank adhedhasar jumlah situs sing nyambung karo dheweke.
  2. Backlink sing asale saka situs web siji kanthi PageRank dhuwur duwe bobote luwih akeh tinimbang dibandhingake backlink saka atusan situs kanthi PageRank sing sithik.
Yen halaman web sampeyan nemu backlink saka situs web kanthi PageRank sing dhuwur, mesin telusuran wiwit nganggep situs web sampeyan minangka sumber kritis, lan kanthi mangkono, rangking luwih dhuwur.
Platform Media Sosial banget efisien nalika nuduhake konten. Nuduhake artikel utawa file media ing platform media sosial kaya Facebook, Twitter, LinkedIn, lan liya-liyane tegese nggawe backlink PageRank sing dhuwur menyang situs web.

Amarga meh kabeh konten dituduhake ing media sosial dening sapa wae, sawetara wong mikir luwih akeh enggo bareng nambah rangking situs web. Lha, dudu bener 100 persen.

Kanggo mesin telusuran, potongan konten regane yen luwih akeh bareng karo keterlibatan sing luwih dhuwur. Kalebu nomer seneng, komentar, lan komentar ulang utawa re-saham.

Yen kedadeyan karo situs web sampeyan, mesin telusuran bakal nyadari yen konten kasebut migunani lan nglumpukake apresiasi liwat tumindak. Dadi, dheweke bakal pangkat dadi luwih alami.

  • Pengalaman Panganggo

Mesin telusuran, kaya Google, rangking situs web ora mung amarga pelengkapan teknis, tembung kunci, konten, lan enggo bareng media sosial, nanging uga pengalaman nyata pangguna karo konten kaca web.
Pengalaman pangguna kalebu desain situs web lan panggonan nggawe konten. Kajaba dhasar liyane, Google uga nganggep penempatan telpon kanggo unsur tumindak ing kaca web.

Google ngapresiasi yen unsur kaya pariwara utawa tombol langganan utawa tombol tuku bisa diakses tanpa nggulung mudhun kaca. Ya, iki entuk manfaat rangking situs web.

Ora ateges nyalahi panggunaan bagean iki (ing ndhuwur lipatan). Contone, Google ngukum nalika nemokake manawa situs web sampeyan duwe luwih akeh iklan ing ndhuwur lipatan kasebut.

  • Frekuensi Publishing Konten

Situs web kudu konten kanggo diindeks lan ditingkat ing mesin telusuran. Yen ana luwih akeh kaca konten ing situs web, mesin telusuran duwe luwih akeh referensi kanggo referensi.

Minangka alasan kanggo popularitas lan sukses situs berita. Dheweke kerep nerbitake akeh konten sing, dadi mung nambah jumlah kaca sing diindeks nanging uga lalu lintas.

Ana uga blog khusus sing ngirim artikel kanthi rutin duwe tembung kunci lan tema sing padha. Pengaturan iki ngandhani Google manawa blog-blog khusus kasebut migunani. Dadi, iki rangking luwih dhuwur.

Kabeh iki tegese frekuensi penerbitan konten minangka faktor peringkat penting. Yen sampeyan ngirim konten sing anyar, dioptimalake, lan relevan ing situs web, mesin telusuran bakal mirsani lan nambah rangkinge.

Nganalisa Performance SEO karo Semalt

Ngurus kabeh unsur penting SEO ora gampang kanggo individu. Mangkene ana perusahaan pemasaran digital, kayadene Semalt, duwe ahli kanggo ngatasi unsur SEO beda.

Ing perusahaan kaya Semalt , sawetara ahli ngatasi kurasi konten, sawetara nangani teknis, sawetara fokus ing backlink, lan terus kaya iki. Usaha kolektif para ahli kasebut nyebabake peningkatan kinerja SEO situs web.

Semalt nawakake layanan analitik web level sabanjure:
Semalt mbantu kabeh KPI (Indikasi Kinerja Utama) kanggo sukses SEO. Sawetara yaiku:

Kepiye Cara Website Analytics?

Pisanan, sampeyan kudu ndhaptar karo Semalt lan miwiti proses kanggo njupuk data analitis. Yen proses rampung, sampeyan bakal entuk laporan sing rinci:
Sampeyan uga bisa ngowahi laporan rinci iki menyang CSV uga format PDF lan download ing komputer. Semalt uga ngidini ngirim email ing laporan analytics iki.

Kepiye miwiti?

Miwiti kanthi analisa situs web gampang lan gratis. Sampeyan mung kudu mlebu ing domain situs, lan sajrone menit utawa rong, sampeyan bakal ngerti babagan faktor sing nyegah situs web sampeyan saka rangking asil sing luwih dhuwur.

Kanggo nambah situs sampeyan menyang 'PRO analisa' gratis, sampeyan bisa klik ing kene lan gulung mudhun. Nalika sampeyan nemokake, ketik jeneng situs web lan klik tombol 'Start Now'.

Garis Ing ngisor

Nganalisa kinerja SEO penting kanggo ningkatake rangking situs web ing mesin telusuran. Iki mbantu sampeyan ngerteni faktor sing tanggung jawab kanggo ngilangi situs web.

Analisis minangka langkah pertama kanggo ningkatake kinerja SEO situs. Iki ngandhani sampeyan babagan faktor sing mbutuhake perbaikan, mula digarap.

Nanging, cara paling apik yaiku nyewa layanan agensi marketing digital, kaya Semalt. Kanthi Semalt, sampeyan bisa santai ing kursi sampeyan lan nonton situs web sampeyan dadi apik banget.

mass gmail